Løvbakkerne

Lidt nord for Herning ligger Løvbakkerne, et fredeligt natur- og skovområde der rummer Løvbakke Naturcenter, som består af Naturskolen, Udstillingen, Løvbakkehuset og Dyrehaven.

Løvbakkerne er et område der er delvis ejet af Naturstyrelsen og Herning Kommune. Vi samarbejder om at udvikle på områdets faciliteter og tilbud. 

Vi ønsker med området at lægge op til bevægelse, fællesskab og læring og de gode naturoplevelser.

Så skal du som familie, skole eller institution på tur, så kom og besøg Løvbakkerne.

Naturskolen kan bookes gratis af skoler, institutioner og foreninger i Herning Kommune. Her er der rig mulighed for at gå på opdagelse blandt diverse udstoppede dyr, kranier og andre spændende ting, der kan findes i naturen.

Lokalet passer til en skoleklasse (ca. 30-40 personer), og der er køkkenfaciliteter. I forbindelse med Naturskolen findes et offentligt handicaptoilet med pusleplads.

Ved booking af Naturskolen råder du samtidig over den overdækkede bålplads bag Naturskolen. Bålpladsen kan ikke bookes separat. Derudover har du desuden mulighed for at benytte den fælles grejbank, som omfatter båludstyr, krible-krablegrej, bestemmelsesduge mm., ligesom I har adgang til brænde.

Du er velkomne til at leje lokalet til brug på egen hånd. Ønsker du vejledning til naturaktiviteter, er du velkomne til at kontakte pædagogisk udviklingskonsulent Laila Gottenborg Lauridsen på cblll@herning.dk for at høre nærmere om mulighederne. 

Book Naturskolen i den grønne selvbetjeningsboks.


Løvbakkehuset er en del af Herning Kommunes Affaldsskole og kan bookes gratis af skoler, institutioner og foreninger i Herning Kommune. Her er der rig mulighed for at blive klogere på affald, genbrug og genanvendelse igennem husets udsmykning, ligesom der findes mange forslag til aktiviteter I nemt selv kan lave.

Book Løvbakkehuset i den grønne selvbetjeningsboks.

Lokalet passer til to skoleklasser (ca. 60-80 personer) og kan deles op i to lokaler med hver sin indgang via en mobil skillevæg. Der er desuden køkkenfaciliteter. I forhold til toiletfaciliteter henviser vi til den offentlige toiletbygning ved indgangspartiet, 30 meter væk.

Ved booking af Løvbakkehuset har du desuden mulighed for at benytte den fælles grejbank, som omfatter båludstyr, krible-krablegrej, bestemmelsesduge mm., ligesom du har adgang til brænde.

I er velkomne til at leje lokalet til brug på egen hånd. Ønsker I undervisning, er du velkomne til at kontakte miljøformidler Trine Munck Skovdal på gaftm@herning.dk for at høre mere om mulighederne.

Løvbakkehuset er en del af Herning Kommunes affaldsskole.

Læs mere om affaldsskolen 


Huggehuset er pt. lukket af for brug.


Løvbakke Dyrehave blev indviet i 2013, og formålet med dyrehaven er at skabe en bedre biodiversitet i området.

Området består af både lysåbne krogede egekrat, lukkede og mørke granskove, hede og åbne græs- og overdrevsarealer. Der er endda områder med væltede træer.

Naturen har vide rammer i dyrehaven. Dådyrene, som lever i dyrehaven, spiser af planter, buske og træer og er med deres levevis med til at skabe en naturlig dynamik i området. Ud over dådyrene, er der et rigt dyre- og fugleliv, planter og mange forskellige insekter og svampe.

Dyrene bliver ikke fodret, for de kan selv finde føden. Det er derfor vigtigt at du heller ikke fodrer dem. Det er ikke sikkert, at man ser dyrene hver gang man kommer på besøg, for de opsøger ikke mennesker.

Du må gerne have din hund med ind i dyrehaven, men den skal være i snor.


Udstillingen

Bag glaspartiet i den vestlige del af naturskolen røde bygning findes Naturrummet. Her er der fire bord-bænke sæt og informationer om naturen i Herning Kommune.

Der er adgang alle dage kl. 8.00 - 21.00.

Der er adgang til et toilet, og en vindeltrappe fører op til en udstilling 'Skovens hemligheder', med mange forskellige informationer om de dyr, der findes ved Løvbakke Naturcenter.

Legeplads og motionsbane

Bag naturcenteret i fyrreskoven er der en naturlegeplads. Her er der gynger, rutsjebane, vippe, klatrevæg, pyramide-klatrevæg, armgang, edderkoppespind og balancebom.

Der er borde med bænke rundt på legepladsen og et lille overdækket madpakkehus med bålsted, hvor du selv skal medbringe brænde.

Affald lægges i containeren ved indgangspartiet.

Følger du den asfalterede sti gennem naturlegepladsen ca. 200 m. videre, kommer du til et skilt med "motionsbane. Banen går gennem skoven og ender på naturlegepladsen. Ruten er markeret med røde stolper og piktogrammer. Banen er ca. 450 m lang og egner sig til personer fra 10 og op.

Madpakkehuse og Toiletter

Der findes 4 madpakke huse i området-

Ved indgangspartiet finder du et fint madpakkehus (med plads til 20- 30 pers.) Og i samme bygning findes der toiletter samt et handicaptoilet.

I udstillingen er der mulighed for at nyde sin medbragte mad (med plads til ca. 15- 20 pers.) også her er der et toilet.

Ved naturlegepladsen er der et madpakkehus (med plads til ca. 12-15 pers.)

Ved den store p-plads i skoven er der også et lidt mindre madpakkehus (med plads til ca. 6-8 pers.) og i samme bygning findes der handicapvenlige toiletter.

Offentlig grillhytte

Følger du den asfalterede sti fra naturcenteret venstre om, kommer du efter 300 meter til en asfaltvej på venstre hånd.

På pladsen er der en offentlig grillhytte. Hytten er overdækket med to bord/bænke sæt i hver ende, og et bålsted i midten. Du skal selv medbringe brænde, og affald skal tages med igen. Der er ikke skraldespande.

Handicapsti

Fra naturcenterets P-plads kan du komme rundt i Løvbakkerne ad en asfalteret handicapsti.

Det er også muligt at komme på handicapstien fra den store P-plads. Her er der tre P-pladser til handicapvogne og direkte adgang til handicapsti.

Den asfalterede sti er 1,7 kilometer lang, og langs stien er der opsat bænke for hver 300 - 400 meter.

Hundeskov

Den indhegnede hundeskov ligger sydvest for Løvbakke Naturcenter. Der er fire selvlukkende låger, bænke i skoven samt stier på kryds og tværs. Størrelse: 6,7 ha.

Geocaching - Skattejagt i naturen

Geocaching er en aktivitet, hvor du ved hjælp af en GPS-modtager eller en smartphone kan finde "skatte". Den 3. maj 2000 er den første cache registreret i USA. I dag er de placeret over hele verden - også I Løvbakkerne.

For at kunne gå på cache-jagt, skal du oprette en profil på geocaching.com. Her offentliggøres koordinater og beskrivelser af stedet, hvor cachen er gemt.

Cachen er typisk en vejrbestandig beholder i varierende størrelser, som altid indeholder en logbog og ofte forskellige børnevenlige bytteting af ingen eller ringe værdi. Det kan være en hoppebold, en lup, et stykke legetøj eller lignende.

Dukan også være heldig at finde en geocoin eller en travelbug, som er særlige genstande, der er på rejse fra geocache til geocache. I Løvbakkerne er de fleste af cachebeholderne ammunitionskasser fra et militært overskudslager, så der er god plads til bytteting.

Der er også mulighed for handicapvenlig geocaching i Løvbakkerne. Handi-ruten er lavet, så cacherne kan findes og logges fra kørestol. Alle cacher er placeret langs asfalteret eller befæstet sti. Cacherne har forskellig udformning og er finurligt gemt oppe og nede.

Idéen er, at du skal finde en cache, skrive i logbogen og måske tage en af byttetingene og lægge en anden. Efterfølgende logges fundet på geocachens side på internettet.

Det er i øjeblikket placeret ca. 50 geocacher i området omkring Løvbakkerne, så der er rig mulighed for at gå på skattejagt.

Vær opmærksom på, at der ikke må lægges madvarer, slik, blomster eller andre ting, som kan tiltrække dyr eller mugne i cacherne.

Hvis du gerne vil vide mere, kan du kigge ind på hjemmesiden om geocaching.

Siden er på engelsk, men de små film har danske undertekster.


Naturskolen og Løvbakkehuset 

Naturskolen og Løvbakkehuset kan bookes gratis af skoler, institutioner og foreninger i Herning Kommune. Lokalerne kan ikke bookes af private.

Naturskolen og Løvbakkehuset har fælles bookingsystem, hvor du i starten af din booking vælger hvilket lokale du ønsker at booke. Du kan se i den fælles kalender om lokalerne er ledige.

Her kan du booke Naturskolen og Løvbakkehuset.

Shelters

Cirka 150 meter fra P-pladsen ved Dyrehavens hovedindgang ligger tre shelters med muldtoilet, byvand, bålplads, brænde du selv saver og kløver, samt en kløver.

I forbindelse med pladsen er der et grønt område, hvor det er tilladt at rejse telt, hvis der ikke er plads nok i shelters.

Læs mere om overnatning i det fri - og book eventuelt de to shelters.

Hvis der ikke er nogen i det sidste shelter kl. 18, kan du også bruge det.

Der er 2 toiletter på P-pladsen ved Dyrehavens hovedindgang som kan benyttes, hvis der ønskes rigtige toiletter.

Det er gratis at booke shelterne.

  • Affaldsskolen Ind
  • Affaldsskolen Ud
  • Naturskolen Ind
  • Naturskolen Ud
  • Shelter

Herning Astronomiforening

Det er også muligt at lave aftale med medlemmer af astronomiforeningen, læs mere på deres hjemmeside. 

Løvbakke solsystem er altid et godt sted at starte for at få lidt forståelse af universet. En tur på Astronomistien på 2,3 km giver en fornemmelse af afstandene i universet. Alt er lavet i forholdet 1:1 mill

Book besøg astro@herning-astro.dk

Læs om astronomiforeningen på deres hjemmeside.

Herning Biavlerforening

Naturskolen har lavet en aftale med biavlerne. De har en skolebigård, hvor de kan vise og fortælle om biernes liv. De råder over bislør og handsker, som børn og lærere kan få på.

På Meebook ligger der et forløb, som forventes brugt. Det betyder, at eleverne kommer med nogen viden om bier inden besøget. Det tager biavlerne udgangspunkt i.

Der er en masse plancher, der giver en god forståelse for det liv, der leves i et bistade. Sørg altid for, at eleverne har langærmede trøjer, strømper og lukkede sko på.

Book besøg hos svend.ebbensgaard@mail.tele.dk

Læs mere på biavlernes hjemmeside

Herning Orienteringsklub

Herning Orienteringsklub har et stort antal faste poster sat op i hele området. Klubben bruger selv Løvbakkerne til træning flere gange om året.

Alle er velkomne til at prøve at finde poster. Der er tre forskellige kort at vælge mellem - herunder et "skattekort" specielt for børn som dækker et mindre område tæt på naturskolen.

Du kan gå eller løbe efter poster efter eget valg. Der er også forslag til ruter af forskellig længde.

Du kan udskrive kort fra Herning Orienteringsklubs hjemmeside https://www.herning-orienteringsklub.dk/ se under menupunktet "Prøv det"

Der er også sat kortkasser op flere steder i området. Her kan du låne et lamineret kort og aflevere det igen efter brug. Kortkasse kan findes ved Naturskolen og ved hovedindgangen til Dyrehaven.

Skattekort kan findes ved indgangen til legepladsen nord for Naturskolen.

Du må også meget gerne kontakte klubben via hjemmesiden.


Kontaktinfo

Løvbakke Naturskole

Laila Gottenborg Lauridsen
Pædagogisk udviklingskonsulent
Tlf.: 22214320
Send e-mail og

Kia Egebjerg
Administrativ medarbejder
Tlf.: 96287005
Send e-mail

Løvbakkehuset  (affaldsskolen)

Trine Munck Skovdal
Miljøformidler
Tlf.: 20992459
Send e-mail

Udstillingen, Shelter mm.

Send e-mail

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Giv et praj

Opdager du et problem på gader, veje, cykelstier, fortove eller i parker, så giv os et praj.

Billedet viser et hul i asfalten på en vej.Giv et praj