Løvbakkerne

Lidt nord for Herning ligger Løvbakkerne, et fredeligt natur- og skovområde der rummer både Løvbakke naturcenter som består af Naturskole, Løvbakkehuset og Dyrehaven.

Løvbakkerne er et område der er delvis ejet af Naturstyrelsen og Herning Kommune. Vi samarbejder om at udvikle på områdets faciliteter og tilbud. Vi ønsker med området at lægge op til bevægelse, fællesskab og læring og den gode naturoplevelser.

Så skal du som familie, skole eller institution på tur, så kom og besøg løvbakkerne.

Huggehuset er blevet et åbent rum med adgang for alle i åbningstiden kl. 8-21. I Huggehuset findes en stor grill samt borde og bænke til 40 personer. Der er også en vask med koldt vand, el-kedel og en lille skabsfryser. Vær opmærksom på, at der ikke er varme og at der er lukket for vandet i vintermånederne.

Eksisterende booking fastholdes, hvilket betyder at Huggehuset ikke er tilgængelig for offentligheden på nedenstående tidspunkter:


Udstillingen

Bag glaspartiet i den vestlige del af naturskolen røde bygning findes Naturrummet. Her er der fire bord-bænke sæt sam informationer om naturen i Herning Kommune.

Der er adgang alle dage kl. 8.00 - 21.00.

Der er adgang til et toilet, og en vindeltrappe fører op til en udstilling 'Skovens hemligheder' med mange forskellige informationer om de dyr, der findes ved Løvbakke Naturcenter.

Legeplads og motionsbane

Bag naturcenteret i fyrreskoven er der en naturlegeplads. Her er der gynger, rutsjebane, vippe, klatrevæg, pyramide-klatrevæg, armgang, edderkoppespind og balancebom.

Der er borde med bænke rundt på legepladsen og et lille overdækket madpakkehus med bålsted, hvor du selv skal medbringe brænde.

Affald lægges i containeren ved indgangspartiet.

Følger du den asfalterede sti gennem naturlegepladsen ca. 200 m. videre, kommer du til et skilt med "motionsbane. Banen går gennem skoven og ender på naturlegepladsen. Ruten er markeret med rødestolper og piktogrammer. Bannen er ca. 450 m lang og egner sig til personer fra 10 og op.

Madpakkehuse og Toiletter

Der findes 4 madpakke huse i området-

Ved indgangspartiet finder du et fint madpakkehus (med plads til 20- 30 pers.) Og i samme bygning findes der toiletter samt et handicaptoilet.

I udstillingen er der mulighed for at nyde sin medbragte mad (med plads til ca. 15- 20 pers.) også her er der et toilet.

Ved naturlegepladsen er der et madpakkehus (med plads til ca. 12-15 pers.)

Ved den store p-plads i skoven er der også et lidt mindre madpakkehus (med plads til ca. 6-8 pers.) og i samme bygning findes der handicapvenlige toiletter.

Offentlig grillhytte

Følger du den asfalterede sti fra naturcenteret venstre om, kommer du efter 300 meter til en asfaltvej på venstre hånd.

På pladsen er der en offentlig grillhytte. Hytten er overdækket med to bord/bænke sæt i hver ende, og et bålsted i midten. Du skal selv medbringe brænde, og affald skal tages med igen. Der er ikke skraldespande.

Handicapsti

Fra naturcenterets P-plads kan du komme rundt i Løvbakkerne ad en asfalteret handicapsti.

Det er også muligt at komme på handicapstien fra den store P-plads. Her er der tre P-pladser til handicapvogne og direkte adgang til handicapsti.

Den asfalterede sti er 1,7 kilometer lang, og langs stien er der opsat bænke for hver 300 - 400 meter.

Hundeskov

Den indhegnede hundeskov ligger sydvest for Løvbakke Naturcenter. Der er fire selvlukkende låger, bænke i skoven samt stier på kryds og tværs. Størrelse: 6,7 ha.


Herning Astronomiforening

Det er også muligt at lave aftale med medlemmer af astronomiforeningen til at fortælle om astronomi. De har meget på hjerte, så det er vigtig at få afgrænset, hvad det er jeres klasse arbejder med.

Løvbakke solsystem er altid et godt sted at starte for at få lidt forståelse af universet. En tur på Astronomistien på 2,3 km får afstande ind i kroppen. Alt er lavet i forholdet 1:1 mill.

Book besøg astro@herning-astro.dk

Læs om astronomiforeningen på deres hjemmeside.

Herning Biavlerforening

Naturskolen har lavet en aftale med biavlerne. De har en skolebigård, hvor de kan vise og fortælle om biernes liv. De råder over bislør og handsker, som børn og lærere kan få på.

På Meebook ligger der et forløb, som forventes brugt. Det betyder, at eleverne kommer med nogen viden om bier inden besøget. Det tager biavlerne udgangspunkt i.

Der er en masse plancher, der giver en god forståelse for det liv, der leves i et bistade. Sørg altid for, at eleverne har langærmede trøjer, strømper og lukkede sko på.

Book besøg på lovbakkenaturcenter@herning.dk eller svend.ebbensgaard@mail.tele.dk

Læs mere på biavlernes hjemmeside


Løvbakkehuset er en del af Herning Kommunes Affaldsskole og kan bookes gratis af skoler, institutioner og foreninger i Herning Kommune. Her er der rig mulighed for at blive klogere på affald, genbrug og genanvendelse igennem husets udsmykning, ligesom der findes mange forslag til aktiviteter I nemt selv kan lave.

Lokalet passer til to skoleklasser (ca. 60-80 personer) og kan deles op i to lokaler med hver sin indgang via en mobil skillevæg. Der er desuden køkkenfaciliteter. I forhold til toiletfaciliteter henviser vi til den offentlige toiletbygning ved indgangspartiet, 30 meter væk.

Ved booking af Løvbakkehuset har I desuden mulighed for at benytte den fælles grejbank, som omfatter båludstyr, krible-krablegrej, bestemmelsesduge mm. ligesom I har adgang til brænde.

I er velkomne til at leje lokalet til brug på egen hånd. Ønsker I undervisning, er I velkomne til at kontakte miljøformidler Trine Munck Skovdal på gaftm@herning.dk for at høre mere om mulighederne.

Løvbakkehuset er en del af Herning Kommunes affaldsskole, som der kan læses mere om her:   https://affald.herning.dk/affaldsskolen.


Naturskolen kan bookes gratis af skoler, institutioner og foreninger i Herning Kommune. Her er der rig mulighed for at gå på opdagelse blandt diverse udstoppede dyr, kranier og andre spændende ting, der kan findes i naturen.

Lokalet passer til en skoleklasse (ca. 30-40 personer), og der er køkkenfaciliteter. I forbindelse med Naturskolen findes et offentligt handicaptoilet med pusleplads.

Ved booking af naturskolen råder I samtidig over den overdækkede bålplads bag naturskolen. Bålpladsen kan ikke bookes separat. Derudover har I desuden mulighed for at benytte den fælles grejbank, som omfatter båludstyr, krible-krablegrej, bestemmelsesduge mm., ligesom I har adgang til brænde.

I er velkomne til at leje lokalet til brug på egen hånd. Ønsker I vejledning til naturaktiviteter, er I velkomne til at kontakte pædagogisk udviklingskonsulent Laila Gottenborg Lauridsen på cblll@herning.dk for at høre nærmere om mulighederne. 


Løvbakke Dyrehave er på 53 ha med både skov og åbne arealer. Der er udsat dådyr, som kommer fra den nedlagte dyrehave i Silkeborg.

 


Naturskolen og Løvbakkehuset 

Naturskolen og Løvbakkehuset kan bookes gratis af skoler, institutioner og foreninger i Herning Kommune. Lokalerne kan ikke bookes af private.

Naturskolen og Løvbakkehuset har fælles bookingsystem, hvor du i starten af din booking vælger hvilket lokale du ønsker at booke. Du kan se i den fælles kalender om lokalerne er ledige.

Book her:  https://selvbetjening.info/lovbakkerne/book.php

Shelters

Kører du forbi den store P-plads, kommer du til en afspærring med kæde over vejen. 150 meter længere fremme ligger tre shelters med muldtoilet, byvand, bålplads, brænde du selv saver og kløver, samt en kløver.

I forbindelse med pladsen er der et grønt område, hvor det er tilladt at rejse telt, hvis der ikke er plads nok i shelters.

Læs mere om overnatning i det fri - og book eventuelt de to shelters.

Hvis der ikke er nogen i det sidste shelter kl. 18, kan du også bruge det.

Der er 2 toiletter på den store P-plads som kan benyttes, hvis der ønskes rigtige toiletter.

Brugen af shelters er gratis.

  • Affaldsskolen Ind
  • Affaldsskolen Ud
  • Naturskolen Ind
  • Naturskolen Ud
  • Shelter

Kontaktinfo

Løvbakke Naturskole
Laila Gottenborg Lauridsen
Pædagogisk udviklingskonsulent
Tlf.: 22214320
Send e-mail

Kia Egebjerg
Tlf.: 96287005
Send e-mail

Løvbakkehuset  (affaldsskolen)
Trine Munck Skovdal
Miljøformidler
Tlf.: 20992459
Send e-mail

Dyrehaven
Dyrehavevagt
Tlf.: 40105084

Udstillingen, Shelter mm.
Send e-mail

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.

Giv et praj

Opdager du et problem på gader, veje, cykelstier, fortove eller i parker, så giv os et praj.

Billedet viser et hul i asfalten på en vej.Giv et praj