Løvbakkerne

Lidt nord for Herning ligger Løvbakkerne, et fredeligt natur- og skovområde der rummer Løvbakke Naturcenter, som består af Naturskolen, Udstillingen, Løvbakkehuset og Dyrehaven.

Faciliteter i området

Udstillingen

Bag glaspartiet i den vestlige del af naturskolen røde bygning findes Naturrummet. Her er der fire bord-bænke sæt og informationer om naturen i Herning Kommune.

Der er adgang alle dage kl. 8.00 - 21.00.

Der er adgang til et toilet, og en vindeltrappe fører op til en udstilling 'Skovens hemligheder', med mange forskellige informationer om de dyr, der findes ved Løvbakke Naturcenter.

Legeplads og motionsbane

Bag naturcenteret i fyrreskoven er der en naturlegeplads. Her er der gynger, rutsjebane, vippe, klatrevæg, pyramide-klatrevæg, armgang, edderkoppespind og balancebom.

Der er borde med bænke rundt på legepladsen og et lille overdækket madpakkehus med bålsted, hvor du selv skal medbringe brænde.

Affald lægges i containeren ved indgangspartiet.

Følger du den asfalterede sti gennem naturlegepladsen ca. 200 m. videre, kommer du til et skilt med "motionsbane. Banen går gennem skoven og ender på naturlegepladsen. Ruten er markeret med røde stolper og piktogrammer. Banen er ca. 450 m lang og egner sig til personer fra 10 og op.

Madpakkehuse og Toiletter

Der findes 4 madpakke huse i området-

Ved indgangspartiet finder du et fint madpakkehus (med plads til 20- 30 pers.) Og i samme bygning findes der toiletter samt et handicaptoilet.

I udstillingen er der mulighed for at nyde sin medbragte mad (med plads til ca. 15- 20 pers.) også her er der et toilet.

Ved naturlegepladsen er der et madpakkehus (med plads til ca. 12-15 pers.)

Ved den store p-plads i skoven er der også et lidt mindre madpakkehus (med plads til ca. 6-8 pers.) og i samme bygning findes der handicapvenlige toiletter.

Offentlig grillhytte

Følger du den asfalterede sti fra naturcenteret venstre om, kommer du efter 300 meter til en asfaltvej på venstre hånd.

På pladsen er der en offentlig grillhytte. Hytten er overdækket med to bord/bænke sæt i hver ende, og et bålsted i midten. Du skal selv medbringe brænde, og affald skal tages med igen. Der er ikke skraldespande.

Handicapsti

Fra naturcenterets P-plads kan du komme rundt i Løvbakkerne ad en asfalteret handicapsti.

Det er også muligt at komme på handicapstien fra den store P-plads. Her er der tre P-pladser til handicapvogne og direkte adgang til handicapsti.

Den asfalterede sti er 1,7 kilometer lang, og langs stien er der opsat bænke for hver 300 - 400 meter.

Hundeskov

Den indhegnede hundeskov ligger sydvest for Løvbakke Naturcenter. Der er fire selvlukkende låger, bænke i skoven samt stier på kryds og tværs. Størrelse: 6,7 ha.

Geocaching - Skattejagt i naturen

Geocaching er en aktivitet, hvor du ved hjælp af en GPS-modtager eller en smartphone kan finde "skatte". Den 3. maj 2000 er den første cache registreret i USA. I dag er de placeret over hele verden - også I Løvbakkerne.

For at kunne gå på cache-jagt, skal du oprette en profil på geocaching.com. Her offentliggøres koordinater og beskrivelser af stedet, hvor cachen er gemt.

Cachen er typisk en vejrbestandig beholder i varierende størrelser, som altid indeholder en logbog og ofte forskellige børnevenlige bytteting af ingen eller ringe værdi. Det kan være en hoppebold, en lup, et stykke legetøj eller lignende.

Dukan også være heldig at finde en geocoin eller en travelbug, som er særlige genstande, der er på rejse fra geocache til geocache. I Løvbakkerne er de fleste af cachebeholderne ammunitionskasser fra et militært overskudslager, så der er god plads til bytteting.

Der er også mulighed for handicapvenlig geocaching i Løvbakkerne. Handi-ruten er lavet, så cacherne kan findes og logges fra kørestol. Alle cacher er placeret langs asfalteret eller befæstet sti. Cacherne har forskellig udformning og er finurligt gemt oppe og nede.

Idéen er, at du skal finde en cache, skrive i logbogen og måske tage en af byttetingene og lægge en anden. Efterfølgende logges fundet på geocachens side på internettet.

Det er i øjeblikket placeret ca. 50 geocacher i området omkring Løvbakkerne, så der er rig mulighed for at gå på skattejagt.

Vær opmærksom på, at der ikke må lægges madvarer, slik, blomster eller andre ting, som kan tiltrække dyr eller mugne i cacherne.

Hvis du gerne vil vide mere, kan du kigge ind på hjemmesiden om geocaching.

Siden er på engelsk, men de små film har danske undertekster.