Ørre Naturskole

Ørre Naturskole er genåbnet for overnatning. Du skal være opmærksom på at grundet Corona vil der være en egenbetaling for slutrengøring på 3000 kr.

Omgivelserne ved Ørre Naturskole

Bålstedet

Bag naturskolen ligger bålstedet, som er et naturligt samlingssted under et besøg. Der er læ fra alle sider. På det hævede bålsted er der en rist som kan justere i højden. Bruges grillbriketter kan der grilles til 100 personer, da risten er 100 cm i diameter. Handsker, stålbørste mv. findes i depotet til udendørs aktiviteter.

Brænde og snobrødspinde er i brændeskuret. Nøglen hænger over fryseren i køkkenet. Ved bålstedet står der 10 stk bord/bænk, og et langt naturbord kan bruges til servering, eller som arbejdsbord.

Andet udstyr til arbejde og hygge ved bålet (popcornmaskine, dolke, siddeunderlag) findes i depotet til udendørs aktiviteter.

Naturen

Skoven er rigtig hyggelig at bevæge sig i, fordi der er en blanding af mange træer, og det giver en variation blot du går 50 meter. Ud over det er skoven nogle steder ret kuperet, og det er noget børnene kan lide med en rask løbetur op og ned.

For større børn er der mulighed for at fiske i Løven Å, der ligger tæt på naturskolen. Her er der også god mulighed for at undersøge livet i et vandløb. Alt udstyr der til, er på naturskolen. Den nye bro over åen, gør det let og trafik sikkert at komme på den anden side af åen.

I området findes der en masse steder, hvor du kan lære noget om naturen og om kulturen. Der findes ådale, hedeslette, skov, hede, vandløb, eng. Oustrup Hede har en stor bestand af krondyr, som kan ses på bestemte steder.

Kulturen

Kulturen kan byde på Nazereth, missionshuset i Nybro. Stenkisten i Nybro, viser, hvordan der tidligere blev bygget broer af naturmaterialer. Blicherstenen, der med indskrift fortæller om Blichers møde med de fattige og de folk andre ikke ville omgås. Helenes Hus, der står som det sidste fattighus af 6 på Sammelstedvej.

For at opleve de beskrevne naturområder og kultursteder, er det nødvendigt at cykle.