Byernes grønne områder

Læs om byernes grønne områder og hvordan de vedligeholdes. Se også, hvordan du kan søge støtte til grønne projekter i dit lokalområde.

I Herning Kommune finder du klassiske parker, grønne hjørner samt "vilde" naturlignende områder og kan derfor tilbyde varierede grønne oplevelser.

Alle områderne er frit tilgængelige for alle.

Find byernes parker på kort.

Vedligeholdelse af de grønne områder

Alle de grønne kommunale arealer er inddelt i områder kaldt arbejdssteder. For visse arbejdssteder er der lavet en udviklingsplan/plejeplan, som er med til at gøre Parkpolitikken til virkelighed.

I den har vi 10 forskellige målsætninger med blandt andet bevaring og udvikling af grønne områder. En stærk grøn profil med mere.

Betyder lav intensitet at området ser grimt ud? Måske, men ikke nødvendigvis. At samtlige græsarealer ikke klippes som en græsplæne betyder, at der kan være plads til vilde blomster, urter og dyreliv. Dette kan være med til at skabe variation i oplevelsen, men kan også sige noget om, hvor benyttet området er.


Dette vil ofte være områder, som ikke benyttes direkte, eller områder som er mere eller mindre almindelige. Det kan være områder, man passerer og sætter pris på.

Eksempelvis et vejtræ som tusindvis passerer dagligt, men ingen bemærker som sådan. Træet skal dog være sundt, være beskåret og vandet. Træet er med til at give området et tiltalende grønt udtryk.


Vil typisk være områder som benyttes af mange og har en særlig betydning for lokalsamfundet. 


Koncert i Sdr. Anlæg

Kontaktinfo

Thomas Brandt Ebbesen
Fagkoordinator NGO
Tlf.: 24458003
Mobil: 24458003
Send e-mail til ngote@herning.dk

 

Brug altid en sikker mail, hvis din besked indeholder personlige eller følsomme oplysninger.