Klimavenlige indsatser

Se her, hvem Herning Kommune har uddelt anerkendelse for miljø- og klimavenlige indsatser til, siden 2009.

Anerkendelser 2017

DOT

Som en energitung virksomhed med en potentielt miljøbelastende produktion gør DOT en stor forskel for miljø, arbejdsmiljø og klima gennem: Miljøledelse, etablering af virksomhedsvindmøllen (sparer årligt 3.250 tons CO2), udskiftning til LED (sparer årligt 118 tons CO2), de nyeste teknikker i produktionen minimere skadelige dampe og energiforbrug . 

Huset No7

Kulturhus er med til at gøre en forskel for miljø og klima ved at involvere, engagere og formidle til borgerne om bl.a.: klimamad og madspild, 0-skrald og genbrug, og generel miljøviden og engagement af børn, unge og ældre, Skolernes Miljø Festival, Grøn Sommerskole for børn, Klimafilm i husets nye biograf og meget mere.

Torben Thinggaard

Torben Thinggaard gør som ildsjæl en stor indsats for forbedring af forholdene for fisk og natur i kommunens vandløb. Han har været tovholder for frivillig restaurering af utallige vandløb, som har givet gode resultater. Torben engagerer sig i fora for forbedring af vandløb i kommunen og er med sin store indsigt med til at finde gode løsninger.

Michelle Misse Wienstern

Med sit frivillige engagement som bl.a. natteravn, instruktør og koordinator i "Kvinder Cykler-kurser", "bydelsmor" og forkvinde for "bydelsmødrene er Misse en samlende kraft. Hun er med til at koble social- og miljømæssig bæredygtighed sammen og skaber inspiration, social inklusion og fællesskab i lokalområdet